A könyvemről mondta egy nyelvtanár

A tanárok mindig fontos szerepet töltöttek be az életemben.

Az ősz beköszönte, az iskolakezdés illata:), hangulata csak fokozza az évek múlásával egyre erősebb tiszteletet valamikori tanáraim iránt.

Nemrég szerencsém volt megismerni egy fiatal “kollégát” – mert ugye eredetileg én nem tanár vagyok, hanem szakfordító-, aki biztosan kiérdemli a hasonló tiszteletet tanítványai körében.

Mivel egyébként is kerestem a megfelelő tanárt a könyv átnézésére, véleményezésére, Gerencsér Gyula igazán megfelelt elvárásaimnak. Ezúton köszönöm, hogy szánt időt a készülő könyv átolvasására, az ajánlás megírására.

„Nem lehet elég korán kezdeni” – használjuk az élet megannyi területén a mindenki által ismert közmondást. Igaz ez a mondat a nyelvtanulásra is, azonban nem mindegy, hogy ezt a hasznos időtöltést hogyan, kivel és hol kezdi a gyermek, és persze az is lényeges, hogy mit tanítunk a kicsiknek.

Felesleges öt-hatéves gyermeket nyelvtanárhoz járatni, otthon a szülő is képes lehet a nyelvi alapokat megtanítani csemetéjének, akár kevés előképzettséggel is.
Nem mellékes a tanulás helyszíne sem. Egy új, idegen környezet a kisgyermekek számára inkább gátló hatást válthat ki. Gondoljunk csak bele, mennyivel felszabadultabb az ifjú nyelvtanuló saját szobájában, játékai között. A szülő akár játék közben is gyermeke számára észrevétlenül adhatja át a német tudását.

Egy ilyen „vállalkozás”  elindításában, működtetésében nagyon hasznosak Dr. Farkas Anikó  ötletei, aki gyakorló anyuka és tapasztalt pedagógus-szakfordítóként tananyagaival, bevált, kipróbált módszereivel sokban segítheti azokat a bátor szülőket, akik belefognak gyermekük otthoni némettanításában.

A kiadványt mindazoknak ajánlom, akik szeretnék, ha gyermekeik legfogékonyabb fejlődési szakaszában kezdenék el a némettel való ismerkedést.

Gerencsér Gyula
német nyelv és irodalom szakos bölcsész, középiskolai tanár, okleveles szakfordító

Egy másik véleményt is olvashatsz a kiadványról, itt.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .