Ihletadó kis tanítványom

Kedves Anikó! Soha jobbkor ez az ötleted.Egy ideje gondolkodom, hogy kezdjek hozzá.Nagyon örülnék ha csatlakozhatnék én is.

Semmi akadálya! Hamarosan újra elérhető lesz, így te is jelentkezhetsz heteken belül a szülőknek szóló segítő tanfolyamra! 

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelünkre, tedd meg most, hogy ne maradj le a tanfolyam indításáról!

Az ötlet már nem új, de sosem éreztem hozzá elég ihletet. Kellett a megvalósításhoz egy ici-pici löket: újra olyan kisgyerekkel foglalkozhassak, aki eléggé inspirál, és a vele töltött 45-50 perc nem lefáraszt, hanem kellőképpen feltölt ahhoz, hogy kedvem legyen még ezután is foglalkozni  a némettel. Gergő ilyen. Anyukája ezt a levelet küldte Neked:

5 éven keresztül évente több hónapot töltöttünk Horvátországban. Gergő fiúnk – a horvátoknak csak Görgi – három évesen volt kint először, és rögtön multikulturális környezetbe került. Volt olyan nap, amikor az anyanyelvén kívül 4-5 nyelven szóltak hozzá.

5 éves korára azt vettük észre, hogy bár nem beszél horvátul, de érteni valószínűleg szinte mindent ért, mert a falu híreit, pletykáit ő szállította nekünk. 🙂 Tisztában volt azzal, hogy nem mindenki magyarul beszél, és erre a korra már meg tudta különböztetni a horvátot, az angolt és még pár egyéb nyelvet egymástól. Nem ijedt meg, ha nem az anyanyelvén beszéltek hozzá, sokszor lelkesen tolmácsolta, amit a horvát hajós kapitányunk mond a magyar vendégeknek.:)

Ezek az évek erősítették meg a hitünket a nyelvtanulásban és abban, hogy fiúnknak szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy idegennyelvet tanuljon minél korábban, minél magasabb szinten. Iskolaválasztásunk is ennek jegyében telt és találtunk is két tannyelvű általános iskolát. Így nem volt kérdés, hogy az első osztályt a német két tannyelvű osztályban fogja kezdeni, hiszen minél több nyelvet beszélünk annál többféle világ nyílik meg előttünk

Egy vargabetű történt, Görgi figyelemzavara miatt az első osztályt kis létszámú osztályban kezdtük. Félév múlva eldőlt, hogy Görgi – ha úgy döntünk – mehet másodikba. A német osztályba, ha felkészül, szeretettel látják és csatlakozhat.

A felkészüléshez viszont segítség kell, ami egy ismerős ajánlásával Anikó személyében érkezett meg hozzánk. Eleinte hetente egy, majd kettő és hamarosan heti három órát töltenek el együtt.

Anikóban mind emberileg, mind pedagógiailag egy fantasztikus és imádni való embert, nőt ismertünk meg. Van, hogy az órák utolsó pár percét mi is ott töltjük velük, és magával ragad az a szeretet és lendület, ahogy foglalkozik Görgivel. Sokszor olyan szinten nevetnek, hogy kihallatszik az udvarra.:)

Ami lenyűgöző, hogy Görgi pár óra után mondókákat mond, számol, és alapkérdésekre válaszol. Kistigrisnek nevezett csíkos cicánkat pedig újabban “mietze-katze” névvel illeti. Legutóbb az E-bayről rendeltünk és a német színeket felolvasva fiúnk fordított, hogy melyik szó mit jelent magyarul.

Anikót minden szülőnek bátran merem ajánlani, és ha nem hisznek az írásnak, akkor bármikor lehetőséget adok egy óra megtekintésére nálunk, amikor Görgivel foglalkozik, és garantálom, hogy meggyőző lesz. Büszkék vagyunk, hogy Anikó hasznosnak látja a fiúnkkal való foglalkozást, és Görgi ihletet adott neki egy új tanfolyam kidolgozásához. Családunk támogatja őt mindenben és kíváncsian várjuk, hogy mikor és milyen formában ölt testet az elmúlt és az előttünk álló hetek közös munkája.

Görgi már élvezi a különleges tanmenetet.Támogatásoddal, kérdéseiddel, kéréseiddel tedd lehetővé, hogy a Te gyermeked is részese lehessen a nyelvtanulás csodájának!

Gerháth Eszter

Szülőknek szóló segítő tanfolyam hamarosan

Addig is katt a képre, ha még nem töltötted le az Iránytűt! Így biztosan nem maradsz le a tanfolyamról!

Iránytű
Útmutató a szülőknek gyermekeik német tanulásához
Ha tetszett, add tovább.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..