Segítek, hogy segíthess

Hogyan segítheted 5-7 éves kisgyereked német tanulását, ha te magad nem tanultad, nem beszéled a német nyelvet?

Bevezető gondolatok a gyerekek nyelvtanulását segítő szülői lehetőségekről szóló sorozathoz.

A Német-gyerekeknek.hu tulajdonosaként pár napja felfigyeltem egy cikkre, ami szorosan kapcsolódik a főneves kiadványom témájához, illetve azokhoz a gondolatokhoz, amik az említett kiadvány születését eredményezték.

Mivel több részterületet is érint a cikk, úgy gondoltam, Neked is hasznos lesz, ha egy egész kis sorozatot szentelek a magam véleményének kifejtésére a blogban, mert így kellő mélységig tárgyalhatok egy-egy kérdést anélkül, hogy túl hosszúra nyúlna egy-egy bejegyzés.

Hiszen az a célom, hogy segítsek. Nem pedig az, hogy elvegyem a kedved a blog olvasásától – hát még a német tanulásától, tanításától – egy-egy hosszabbra sikeredett írással.:)

A bejegyzésekkel egy időben és azokat felhasználva készül egy letölthető tanulmány is pdf formában (ebben lesz egy kis ajéndék is:)).

  1. Így aki érdemesnek tartja a sorozatban kifejtett gondolatokat arra, hogy megossza ismerőseivel, nem csak az egyes bejegyzésekről szóló hírlevelet vagy a bejegyzések linkjét adhatja tovább, hanem a  későbbiekben ezt a pdf-et is továbbküldheti ismerőseinek, barátainak.
  2.  Az egyes témák kifejtését követően pedig ebben a kiadványban az aktuális linkre kattintva új ablakban megnyílik az adott blogbejegyzés, így a későbbi olvasók is hozzászólhatnak egy-egy fejezetéhez a sorozatnak.

Az anyag összeállítása során támaszkodok a Német-gyerekeknek.hu -n megjelent korábbi cikkekre, gyakorlati tapasztalataimra, ugyanakkor elméleti felvetéseket is tartalmaz.

Nem tudom garantálni, hogy nálatok a módszerek, tippek, ötletek 100%-ban működnek, mert nem vagyunk egyformák, és mert az itt írottak alkalmazását nem tudom figyelemmel kísérni.

Mint minden tanácsadó, én is csak arra vállalkoztam, hogy a magam tapasztalatait, ötleteimet legjobb tudásom szerint és szülőtársi szeretetemmel átadjam, de a megvalósítás sikere rajtad áll.

Bízom benne, hogy a sorozat hasznos lesz számotokra.
Kellemes olvasgatást és megvalósítást kívánok!

 

Kezdjétek könnyen tanulható német főnevekkel!

202 nemet fonev

 

 

 

foto: http://www.sxc.hu/photo/495427

Comments

comments

Comments 3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .