Hogy áll a könyv a német főnevekről?

Te készítettél már valamilyen kiadványt, vagy csak előadást nagyközönség számára?  Olyan esetekre gondolok, amikor egyáltalán nem mindegy,  hogy mit adsz ki  a kezedből.

Update: a könyv készen van, rendelhető, itt.

A múltkor a főiskolás tanítványom mesélt nekem egy tantárgyáról, és kértem, mutassa már meg a könyveket, ha vannak. El is hozott kettőt. Őszintén szólva meglepődtem. Úgy ahogy van, az egész hagy némi kívánni valót maga után. A szerkesztés, a helyesírás, a mondatalkotás…

Már rengeteg, a legkülönbözőbb témában tartott előadáson túl vagyok, írtam számos újságcikket különböző érdeklődési körű, korú és képzettségű olvasóknak, jegyzetet az egyetemen a tanítványaimnak ( a konferenciaanyagokról, doktoriról nem is beszélve),  infoterméket más oldalaimon. És még mindig nem sikerült leszoktatnom magam a maximalizmusról. Arról, hogy ennyi, kész, ne tovább.

A német főnevekről szóló könyv írásakor is beleestem ebbe a hibába:), ha ez hibának nevezhető. Annyiból mindenképp, hogy a fránya aprólékosságom, a tökéletességre törekvésem miatt még nem küldtem el a könyvet az eddigi nyerteseknek. (Ja, és a horoszkópom szűz, szóval hajlamos vagyok elveszni a részletekben, illetve szangvinikus, vagyis sok ötletem van, de a megvalósításhoz több idő kell.)

De már túl nagy a nyomás, hozzászólásban és emailben is számon kértétek rajtam a nyereményt. Végül is jogosan.

Ezért most annak ellenére, hogy az anyanyelvi lektor még nem készült el az esetlegesen szükséges javítással, illetve a kütyüszótárt még javítom, a majdnem kész kiadványt elküldöm az eddigi nyerteseknek.

Viszonzásul annyit kérek, hogy miután átfutottátok, írjátok meg róla véleményeteket, illetve ha találtok benne elütést, hibát, azt is. Nyugodtan beírhatjátok ide a hozzászólásokba. Ha gépelési hiba van, azt legyetek szívesek oldalszámmal együtt. Köszönöm:)

  • Ahhoz mit szólnátok, ha nyomtatásban is megjelenne a kiadvány? Érdemes ezt a gondolatot dédelgetnem?
  • Illetve vannak-e olyan kapcsolataitok, akiknek ajánlani tudnátok a letölthető formátumot? El tudjátok képzelni azt, hogy jutalékért továbbértékesítsétek a pdf-et?
  • No és mi is legyen a végleges címe a német főnevekről szóló kiadványnak?

Amit a német főnevekről feltétlenül tudnod kell? Amit  a német főnevekről tudni érdemes?

Várom az ötleteket!

Hálásan köszönöm  a válaszokat. Meg azt is, ha szavaztál a blogra  a GoldenBlog 2011-en.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .