Könnyen tanulható német főnevek

Ha valaki eddig nem ismerte volna a Wolf szót, most már biztosan megjegyezte egy életre.

Wolf Kati neve ma már nem ismeretlen azok számára sem, akik korábban nem tudták, hogy kislányként ő énekelte  a Vuk főcímdalát. Ezúton is gratulálunk Kati kiváló szerepléséhez, és kívánunk neki nagyon sok sikert énekesként, boldogságot anyaként.

Hogy is kerül Wolf Kati ebbe a blogba?


Mert a név kötelez.  A farkas német megfelelője a Wolf szó. Mi meg Farkasok vagyunk. Kreatívanyu blogjában Farkas Fanni 5 évesen saját gitárkísérettel énekli a Vukot saját feldolgozásában. A bejegyzés végén megnézheted:)

Hogy jutott eszembe erről írni?

Ma állítottam össze az egyik szójegyzéket azok közül, amiket a főnevekről szóló kiadvány is tartalmaz.

A kizárólag német főneveket tartalmazó jegyzék írásakor jutott eszembe, hogy amikor majd hírt adok róla, akkor azt a blogbejegyzést a Wolf szó megtanításával kezdem:). Tehát a Wolf azt jelenti, farkas.

A Wolf szóban a nagy kezdőbetű pedig nem azért van, mert Kati vezetéknevét tanítom Neked, hanem mert a németben a főneveket mindig nagy kezdőbetűvel írjuk.

Persze a német főneveket nem ilyen egyszerű megtanulni, mert a névelőjüket is meg kell tanulni hozzájuk. Tehát a német főneveket tartalmazó szójegyzékben a főnevek névelőjükkel együtt szerepelnek.

Így ezt kell megtanulnod: a farkas – der Wolf

Farkas Fanni Neked is elénekli Wolf Kati első nagy dalát, a Vukot:)

 

Van egy jó hírem is Számodra, a szülőnek, ha gyerekedet akarod németre tanítani.

Rengeteg olyan főnév van, amely “nemzetközi” jellege miatt könnyen tanulható, így erőfeszítést csak az igényel, hogy valóban a  névelővel együtt tanulja meg a gyermeked.

Ilyen, több mint 250 könnyen tanulható német főnevet írtam össze és csoportosítottam, rendszereztem, hogy az egy témán belüliek lehetőleg egy helyen legyenek. Köztük van néhány, nem kimondottan a gyerekek által használt szó is, de miért ne ismerkedhetnétek meg közösen e szavakkal?

A teljes, szótár formába öntött 2 szójegyzéket a főnevekről szóló kiadvány tartalmazza, benne ezeknek a főneveknek a szótári alakjával és magyar jelentésükkel.

Ha most még nem szeretnéd a teljes, főneves kiadványt megvenni a két szójegyzékkel,akkor

a 202 könnyen tanulható német főnevet tartalmazó szótárhoz külön is hozzájuthatsz. Ide kattints a részletekért!

3


Comments

comments

Comments 1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .