Újabb könyvek

Az előzőekben említettem, hogy a gimnazista könyvek mellett más kiadványokból is tanultunk. Egy sorozat első két részét is “kivégeztük”, még mielőtt a “zöldkönyv” sorra került volna.

Az idegen (vagy egy-) nyelvű tankönyvek eleinte megrettenthetik a nyelvtanulókat. Tanári segítség nélkül nehéz ezeket feldolgozni. Hiszen nincsenek magyar nyelvű feladatleírások, nincsenek magyarázatok.

Még a fejezetek (leckék, témakörök) elején vagy végén elhelyezett szójegyzékek sem szótárak, mert csak németül tartalmazza a leckékben előforduló új szavakat és kifejezéseket.

Az első ilyen egynyelvű könyv, amivel találkoztunk, az a Themen 1.

Ezt követte természetesen a Themen 2. A harmadik kötetet sem úsztam meg:), az egyetemen abból is tanultunk.

A Themen tankkönyv és munkafüzet sorozatot a Hueber kiadó jegyzi.

Kellemes, színes kiadvány a tankönyv, a munkafüzet rengeteg feladattal segíti elmélyíteni az új anyagot. Beszerezhető kiegészítőként hanganyag ill. gyakorló feladatok is cd-n, beszédgyakorlatok szövegkönyvvel, valamint kétnyelvű szótár.

A fotón az a 2. rész van meg, amit én is megvettem, valamikor 2007-ben. Themen Neu néven létezik az új sorozat. (Tanítványom, a főiskolás fiú jövő héten kezdi a Themen 2-t.)

Jártamban-keltemben KinderThemen kiadványokkal is találkoztam a könyvesboltok polcain, de ezeket nem ismerem (még). Valamint kapható a Themen Aktuell.

Természetesen ezen kívül is óriási a választék.  Nézz körül a boltokban, a neten, és ha német nyelvkönyvet veszel, akkor azt mindig körültekintően tedd.

Vedd figyelembe, hogy

  • kinek lesz,
  • milyen korosztályú tanulónak, és hogy
  • új kiadású könyv legyen lehetőleg (mert a nyelv sokat változik az évek során)

Egyéb javaslatok, tippek a letölthető kiadványban. Katt ide, ha még nincs meg!

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .