Vuk – a kis róka – története németül, 1.

Vuk – a kis róka – története németül is megjelent.

Vuk Der kleiner Fuchs címen.

Ahogy Fekete István sok más regénye, a Vuk is megjelent több nyelven, így németül is. Talán nem túlzás azt állítani, hogy nemcsak a regény, hanem a a Dargay Attila keze nyomát őrző rajzfilm is mindannyiunk egyik legnagyobb kedvence.

A mese világszerte hódított, a források szerint a Macskafogó után a második legnépszerűbb magyar animációs film. Népszerűségéhez hozzájárult a főcímdal is, amit az akkor még kislány Wolf Kati énekelt fel. A zenét szerezte Wolf Péter (igen, apja és lánya).

Vuk - a kis róka - története németül
Forrás: pinterest.ca/pin/388646642823303407/

Hosszas keresés után újra megtaláltam az első epizódot is a német nyelvű sorozatból. El tudod képzelni, mekkora öröm ez nekem? 🙂 Szinte indián táncot jártam! Hiszen a korábban feltöltött változatot szerzői okokból törölték, így hiányos volt a gyűjteményem. Pedig sokan kerestétek.

No de akkor most nézzük Vuk – a kis róka – kalandjaiból a kezdeteket, németül.

Vuk Der kleine Fuchs – auf Deutsch -1.

Úgy érzed, hogy nem emlékszel eléggé a mesére ahhoz, hogy a gyermekednek el tudd mesélni, mi miért történik éppen?

Olvasd, olvassátok el (újra) magyarul ezt a csodás történetet, amely – Fekete István többi alkotásához hasonlóan – ember és természet együttéléséről, az Élet törvényeiről észrevétlenül tanít.

Itt tudsz válogatni a magyarul megjelent regényváltozatokból illetve a Vuk történetén alapuló foglalkoztató könyvekből – ezek magyar nyelvűek.

Van, aki előnyben részesíti a hangoskönyveket.

Az ő kedvükért beillesztem a hangoskönyv illetve mp3 formátumhoz vezető linkeket is. Hangsúlyozom, ezek még mindig magyar nyelvűek.

Vuk – a kis róka – története németül ebben a blogban is folytatódik.

Előzőleg 2016. nov. 20-án frissítettem ezt a bejegyzést.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .