Német tanulás az internet segítségével

Az internet, azon belül a  közösségi oldalak és a fájlmegosztók mind-mind kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy német anyagokhoz jussatok hozzá, amelyek segítségével könnyebb a nyelvtanulás.

Az talán teljesen természetes, hogy ha németet tanulunk, akkor időnként német műsorokat nézünk a tévében. Rádiót már kevésbé hallgatunk, de hátha:)

Ugyanígy szokássá válhat az is, hogy a neten német oldalakat látogatunk (a gyerekeknek szóló oldalak gyűjteményét lenn látod a láblécben), illetve német nyelvű anyagokat keresünk a legkülönbözőbb fájlmegosztókon, vagy  a közösségi oldalakon.

Hasznos, ha Neked, a szülőnek van profilja pl. a Facebookon. Sosem lehet tudni, ki mit oszt meg. Itt köszönöm meg egy régi online ismerősömnek, hogy a mai bejegyzéshez ötletet adott!

Szóval ma az történt, hogy benéztem a Facebookra, és ott találtam egyik nagy kedvencünket, a Vukot, mégpedig németül!

Miért jó a Vuk német verzióját megismertetni a gyerekekkel?

Mert ismerik és szeretik a történetet, így egyre több német szó és kifejezés értelmét ismerik fel a gyerekek anélkül, hogy azokat külön tanulni kellene. Ráadásul hallás után, így azonnal rögzítve a helyes kiejtést is.

Nagyjából ezt a módszert alkalmazzák azok az anyagok is, amelyek a gyors nyelvtanulást ígérik: minimális magyar szöveg, hallgatni való anyagok, tanulni való szavak segítségével vezetnek be a német nyelvbe.

Kezdjünk hát hozzá, tanuljatok németül az internet segítségével!

Ungarischer Zeichentrick-Klassiker aus dem Jahre 1981. (Deutsche Synchronfassung)

[button link=”https://www.youtube.com/playlist?list=PL1rdK4selIu7Py-nV4evmZ4hgoRYABCa8″ type=”big” newwindow=”yes”] Itt megnézheted mind a 8 epizódot[/button]

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .